¡Ya està be!
Senyors polítics, persones de la Generalitat de Catalunya, senzill i únicament: ¡Basta ya!, deixen de fer mal, de provocar a ciutadans d’atres terres espanyoles, de mentir a la ciutadania, d’inventar-se l’història d’un país i de les terres, de voler defendre ya l’indefensable. Preguem una rectificació inmediata en la seua página web. Les falles son, han segut i serán sempre valencianes, dels valencians i de la Comunitat Valenciana, que orgullosos d’allò que som i d’allò que fem, de tindre unes festes tan grans, en tanta cultura i tradició: les falles, nostres falles, que mai han segut, son ni serán catalanes.
Mantenim i mantindrem nostra cultura i la nostra llengua,Lluitarem i educarem als nostres chiquets explicant-les lo que va succeir en els anys térbols i el que està passant en l’actualitat. Deixen als veïns en pau, arreglen lo seu ,si saben i poden, i nosatres, els valencians, intentarem solucionar lo nostre.
Les falles son valencianes, de Valéncia, el major moviment associatiu perfectament estructurat i organisat, segurament, d’Europa. Un moviment social, cultural, turístic i econòmic dels més importants de la nostra nació i volem continuar sent-lo.
Als equips de govern de la nostra comunitat autónoma i del nostre Ajuntament, preguem:
1. Petició de disculpa pública a la Generalitat catalana per intentar confondre al món, sobre la nostra identitat i la de les nostres festes.
2. Que al minut u d’eixir la noticia publicada, una nota de prensa pública defenent els interesos dels seus ciutadans, que explique als seus companyers polítics del nort, que som valencians, que tenim unes festes genials que se diuen Falles i que poc tenen que vore en Catalunya.
3. Que davant qualsevol falsetat sobre qüestions relacionades en la nostra cultura, festes o ciutadans, una resposta immediata i inclús, si fora necessari per defendre l’identitat del nostre poble, arribar als tribunals.
Lo dit, molt mal gust en la publicació d’eixa página web pública, pero, per desgracia pels valencians res de nou, una més, pero fins ací: cridem basta i lluitem per la defensa dels nostres arrels.
Per sempre un faller, veï de Valéncia.
Jesús Hernández i Motes
President Interagrupació Falles de València